Натална Карта

3.000,00ден

Наталната карта е “замрзната“ (фиксна) слика на планетите и ѕвездите за денот и моментот кога една личност се раѓа. Тие ѕвезди и планети се распределени во 12 хороскопски знаци и 12 полиња кои претставуваат животни области подеднакво важни за секоја личност. Замислете дека некој ја сликал “состојбата“ на небото во моментот на вашето раѓање. Тоа е всушност вашата натална карта.

За да се пресмета една натална карта, потребни се датум на раѓање, ТОЧНО време на раѓање и град во кој е роден поединецот.

По пресметувањето на наталната карта, и по основ на тоа кое поле во кој знак е позиционирано, понатаму, дали во себе полињата содржат небески тела или не, и каков меѓусебен однос градат планетите во наталната карта, добиваме слика како поединецот функционира и се справува во тие 12 животни области.